In alb si negru

July 19, 2009

Odiseea sfârşitului lumii continuă

Filed under: Ce nu-mi place — Tags: , , , , , , , — inalbsinegru @ 6:48 pm

Din când în când, scenariştii şi regizorii de la Hollywood îşi găsesc câte o temă predilectă, pe care fiecare încearcă o transpună cât mai bine în filme, ca la o întrecere la finalul căreia nimeni nu ştie cu ce o să se aleagă.
Acum 10-15 ani era vorba de terorism, avioane sau vase deturnate de piraţi ai aerului/mării. Întotdeauna exista un Stallone, Norris sau altcineva care, pe lângă faptul că salva tot poporul, se alegea şi cu o tipă mişto la sfârşit, că doar nu presta pe gratis.

De vreo 3 ani încoace trendul s-a schimbat, iar Hollywoodul imaginează doar scenarii apocaliptice, în care lumea fie îşi trăieşte sfârşitul, fie a ajuns la ultimele clipe.
Exemplele sunt mai numeroase, eu n-am să evoc decât 3:
Children of Men în care joacă într-o scenă şi Oana Pellea, moment care ne oferă câteva cuvinte în română, Cloverfield, filmul la persoana I şi recentul Knowing cu Nicolas Cage, care se termină cu o topire (nu încălzire) globală.

Primele doua au ratinguri bune pe imdb, ultimul e cotat doar cu 6.6. Da, poate că e destul de slab la nivel de concepţie şi poate că îl strică finalul cu extratereştri, dar eu cred că lumea s-a cam săturat de viziuni apocaliptice. Când o să vină sfârşitul lumii, vom vedea pe viu ce se va întâmpla. Până atunci nu ne rămâne decât să vedem nişte comedii bune.

Advertisements

2 Comments »

  1. imi cer politicos scuze…dar…oana pellea nu apare intr-o secventa in children of men…ci in 7 secvente si este trecuta al 9 lea nume pe afis…ca sa nu vorbim de croniciile excelente pe care actrita romana le a avut in cronica britanica si americana de specialitate!nu o fi un pacat ca tocmai acasa sa o subestimam…?intreb,….civilizat si poiticos!

    Comment by fan — July 20, 2009 @ 12:56 pm

  2. nu mi s-a parut de prea mare importanta scena in care apare oana pellea in economia filmului. cu toate astea, eu n-o subestimez, e o actrita talentata. iar cronici poate sa scrie oricine. alex leo serban, marius moga, eu.

    Comment by inalbsinegru — July 20, 2009 @ 8:12 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: