In alb si negru

March 14, 2009

Ce nu-mi place

Filed under: Ce nu-mi place — inalbsinegru @ 5:29 pm

Sunt specialist, sunt specialist!

Când nişte specialişti într-un domeniu îţi spun că facultatea oferă doar 30% din fondul de cunoştinţe pe care trebuie să-l ai la angajare, trebuie să-ţi pui serioase întrebări cu privire la profesionalismul acelor “specialişti”.
Din cauza unor asemenea indivizi am ajuns unde suntem ca popor. Tot din cauza lor avem şi un preşedinte care a citit cel mult instrucţiunile de folosire ale foehn-ului (când avea păr, probabil). Hai să punem mâna pe carte şi să nu mai facem lucrurile după ureche sau “la bunul simţ”.
Aaa, era să uit. Noi, românii, am patentat vorba “Lasă, bă, că merge şi aşa”. Ba nu merge.

Advertisements

4 Comments »

 1. ba să ştii că merge, dar contează şi direcţia nu? 😛

  Comment by simm — March 25, 2009 @ 9:01 pm

 2. e drept. si noi mergem mai mult in spate, ca racul.

  Comment by inalbsinegru — March 26, 2009 @ 5:42 pm

 3. Nu ai precizat tot cadrul discutiei. Daca specialistii aceia au terminat Filosofie, dar au ajuns sa lucreze in industria auto, facultatea le-a oferit mai putin de 30% din fondul de cunostinte pe care trebuiau sa-l aiba. Asta nu inseamna ca oamenii aia nu sunt specialisti; poate sunt autodidacti. Imi permit un sfat: scoate-ti din cap ideea ca oamenii care nu dau excesiv pe la facultate sau chiar te intrebi daca sunt colegi cu tine, de au venit la examen, nu citesc, nu lucreaza intr-un domeniu, nu se upgradeaza continuu, etc. … fara ca facultatea sa-i ajute. In ziua de azi, nu facultatea sau nota de absolvire face diferenta in piata muncii.

  Comment by lily — April 10, 2009 @ 7:46 pm

 4. observatia ta se sustine pentru ca n-am precizat referentul. e vorba, in cazul meu, de campul relatiilor publice, dar cred ca se poate extrapola si la alte domenii.
  iar ceea ce spui tu e un caz extrem, similar reconversiei profesionale de pe vremea lui Ceausescu: unde era lipsa de cadre, il faceam pe unul peste noapte nu_stiu_ce, fara legatura cu pregatirea lui.
  DAR: atunci cand faci o facultate+un master (si pot sa-i inteleg perfect pe cei care nu vin la cursuri, dar citesc, evident, de doua ori mai mult), ar trebui sa ai si cultura acelui domeniu. altfel, toti licentiatii ar putea fi gradinari.
  sigur, discutia s-ar putea prelungi si putem sa invocam deficientele sistemului, care nu-ti ofera si o practica adecvata, bla, bla.

  Comment by inalbsinegru — April 10, 2009 @ 8:01 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: